Demystified: ʻO ka holoholona lele nui loa ma ka Honua - Quetzalcatlus.

Ma ke kamaʻilio ʻana e pili ana i ka holoholona nui loa i loaʻa i ka honua, ʻike nā mea a pau ʻo ia ka kohola uliuli, akā pehea ka holoholona lele nui loa?E noʻonoʻo ʻoe i kahi mea kupaianaha a weliweli e holoholo ana ma kahi o 70 miliona mau makahiki i hala, he Pterosauria kokoke i 4 mika ka lōʻihi i kapa ʻia ʻo Quetzalcatlus, no ka ʻohana Azhdarchidae.Hiki i kona mau ʻēheu ke hiki i 12 mika ka lōʻihi, a he waha ʻekolu mika ka lōʻihi.He hapalua tona kona kaumaha.ʻAe, ʻo Quetzalcatlus ka holoholona lele nui loa i ʻike ʻia e ka honua.

Demystified ka holoholona lele nui loa ma ka Honua-Quetzalcatlus.

ʻO ka inoa genus oQuetzalcatlushele mai ʻo Quetzalcoatl, ke Akua nahesa hulu ma ka moʻomeheu Aztec.

He ola ikaika loa ʻo Quetzalcatlus i kēlā manawa.ʻO ke kumu, ʻaʻohe kūʻē kūʻē ʻo Tyrannosaurus Rex i ka wā i hālāwai ai me ka Quetzalcatlus.Loaʻa iā lākou ka metabolism wikiwiki a pono e ʻai mau.Ma muli o ka maʻalahi o kona kino, pono ia i ka nui o ka protein no ka ikehu.ʻO kahi Tyrannosaurus rex liʻiliʻi ma lalo o 300 paona hiki ke manaʻo ʻia he ʻai e ia.He mau ʻēheu nui nō hoʻi kēia Pterosauria, i kūpono ia no ka holo lōʻihi.

1 Ua hoʻokahe ʻia ka holoholona lele nui loa ma ka Honua-Quetzalcatlus

Ua ʻike ʻia ka mōʻalihaku Quetzalcatlus mua ma Big Bend National Park ma Texas i ka makahiki 1971 e Douglas A. Lawson.Aia i loko o kēia hiʻohiʻona kekahi ʻēheu ʻāpana (ʻo ia hoʻi ka forelimb me ka manamana lima ʻehā), kahi i manaʻo ʻia ai ka ʻēheu e ʻoi aku ma mua o 10 mika.ʻO Pterosauria nā holoholona mua i hoʻomohala i ka mana ikaika e lele ma hope o nā inike.He sternum nui ko Quetzalcatlus, kahi i hoʻopili ʻia ai nā ʻiʻo no ka lele ʻana, ʻoi aku ka nui ma mua o nā ʻiʻo o nā manu a me nā ʻōpeʻapeʻa.No laila ʻaʻohe kānalua he "aviators" maikaʻi loa lākou.

2 Ua hoʻokahe ʻia ka holoholona lele nui loa ma ka Honua-Quetzalcatlus

Ke hoʻopaʻapaʻa ʻia nei ka palena kiʻekiʻe o ka ʻēheu o ka Quetzalcatlus, a ua hoʻāla pū ʻia ka hoʻopaʻapaʻa no ka palena kiʻekiʻe o ke ʻano o ka lele holoholona.

3 Ua hoʻokahe ʻia ka holoholona lele nui loa ma ka Honua-Quetzalcatlus

Nui nā manaʻo like ʻole e pili ana i ke ʻano o ke ola o ka Quetzalcatlus.Ma muli o ka lōʻihi o kona ʻāʻī ʻāʻī a me nā ʻauwae niho ʻole, ua ʻimi ʻo ia i ka iʻa ma ke ʻano like me ka heron, ke kupapaʻu e like me ke kikoo ʻōhule, a i ʻole ka gull scissor-billed hou.

4 Ua hoʻokahe ʻia ka holoholona lele nui loa ma ka Honua-Quetzalcatlus

Manaʻo ʻia ʻo Quetzalcatlus e lele ma lalo o kona mana ponoʻī, akā hoʻokahi manawa i ka lewa hiki ke hoʻopau i ka hapa nui o ka manawa e holo ai.

5 Ua hoʻokahe ʻia ka holoholona lele nui loa ma ka Honua-Quetzalcatlus

Noho ʻo Quetzalcatlus i ka wā Cretaceous hope loa, ma kahi o 70 miliona mau makahiki i hala a 65.5 miliona mau makahiki i hala.Ua pau lākou me nā dinosaur i ka hanana Cretaceous-Tertiary extinction.

Kawah Dinosaur Official Website:www.kawahdinosaur.com

Ka manawa hoʻouna: Iune-22-2022