ʻO 10 mau Dinosaurs Nui loa o ka honua!

E like me ka mea i ʻike ʻia e kākou a pau, Ua hoʻomalu ʻia ka prehistory e nā holoholona, ​​​​a he mau holoholona nui lākou āpau, ʻoi aku ka dinosaur, ʻo ia ka holoholona nui loa o ka honua i kēlā manawa.Ma waena o kēia mau dinosaur nunui, kaMaraapunisaurusʻO ka dinosaur nui loa, me ka lōʻihi o 80 mika a me ke kaumaha o 220 tons.E nana kakou i ka10 nā dinosaur prehistoric nui loa.

10.Mamenchisaurus

10 Mamenchisaurus

ʻO ka lōʻihi o Mamenchisaurus ma kahi o 22 mau mika, me kona kiʻekiʻe ma kahi o 3.5-4 mau mika.Hiki i kona kaumaha ke hiki i 26 tons.He ʻāʻī lōʻihi ko Mamenchisaurus, e like me ka hapalua o ka lōʻihi o kona kino.Noho ʻo ia i ka wā Jurassic hope a ua puʻunaue ʻia ma Asia.ʻO ia kekahi o nā dinosaur sauropod nui loa i ʻike ʻia ma Kina.Loaʻa nā mōʻalihaku ma Mamingxi Ferry ma Yibin City.

 

9.Apatosaurus

9 Apatosaurus

ʻO Apatosaurus ka lōʻihi o ke kino o 21-23 mika a me ke kaumaha o 26 tons.Eia naʻe, ʻo Apatosaurus kahi herbivore ʻoi aku ka maʻalahi e noho ana ma nā pāpū a me nā ululāʻau, i loko paha o nā ʻeke.

 

8.Brachiosaurus

8 Brachiosaurus

ʻO ka Brachiosaurus ma kahi o 23 mika ka lōʻihi, 12 mika ke kiʻekiʻe, a he 40 mau tona kona kaumaha.ʻO Brachiosaurus kekahi o nā holoholona nui loa i noho ma ka ʻāina, a ʻo kekahi o nā dinosaur kaulana loa o nā mea a pau.He dinosaur herbivorous nui o ka wā Jurassic i hala, nona ka inoa i kapa ʻia ʻo "moo me ke poʻo e like me ka pulima lima".

 

7.Diplodocus

7 Diplodocus

ʻO ka lōʻihi o ke kino o Diplodocus hiki ke piʻi i 25 mau mika, ʻoiai ke kaumaha ma kahi o 12-15 tons wale nō.ʻO Diplodocus kekahi o nā dinosaur i ʻike ʻiano konaʻāʻī lōʻihi a me ka huelo, a me nā lālā ikaika.ʻOi aku ka lōʻihi o Diplodocus ma mua o Apatosaurus a me Brachiosaurus.Akā no ka mea he lōʻihi konaʻāʻīa me ka huelo, he lama pokole, aitwiwi,so ʻaʻole nui ke kaumaha.

 

6.Seismosaurus

6 Seismosaurus

SeismosaurusʻO ka maʻamau he 29-33 mau mika ka lōʻihi a he 22-27 tons ke kaumaha.ʻO Seismosaurus, ʻo ia hoʻi "ka moʻo e hoʻoluliluli i ka honua", ʻo ia kekahi o nā dinosaur herbivorous nui i noho i ka wā Jurassic hope loa.

 

5.Sauropeidon

5 Sauroposeidon

SauropeidonlUa ulu ʻia ma ʻAmelika ʻĀkau i ka wā Cretaceous mua.Ithiki i ka 30-34 mika ka lōʻihi a me ka 50-60 tons i ke kaumaha.ʻO Sauroposeidon ka dinosaur kiʻekiʻe loaua ike makou, ma kahi o 17 mika ke kiʻekiʻe.

 

4.Supersaurus

4 Supersaurus

Noho ʻo ia ma ʻAmelika ʻĀkau i ka wā Cretaceous mua, ʻo Supersaurus ka lōʻihi o ke kino o 33-34 mika a me ke kaumaha o 60 tons.Ua unuhi ʻia ʻo Supersaurus ma ke ʻano he Superdinosaur, ka meaʻo ia hoʻi "moʻo nui".ʻO iahe ʻano Diplodocus dinosaur.

 

3.Argentinosaurus

3 Argentinosaurus

ʻO Argentinosauruspili ana30-40 mika ka lōʻihi, a ua manaʻo ʻia ʻo kona kaumaha hiki ke hiki i 90 tons.Noho i ka waena a me ka hope o ka manawa Cretaceous, kahele ʻia ma ʻAmelika Hema.No ka ArgentinosaurusTʻohana itanosaur oSauropoda. KonaHe maʻalahi loa ka inoa, ʻo ia hoʻi ka dinosaur i loaʻa ma Argentina.ʻO ia hoʻiʻo ia kekahi o nā dinosaur ʻāina nui loa i loaʻa i kēia manawa.

 

2.Puertasaurus

2 Puertasaurus

ʻO ka lōʻihi o ke kino o Puertasaurus he 35-40 mika, a hiki ke kaumaha i 80-110 tons.E like me ka oʻO kekahi o nā dinosaur nui loa ma ka honua, hiki iā Puertasaurus ke hoʻopaʻa i ka ʻelepani i loko o ka lua o ka umauma, a lilo ia i "ke aliʻi o nā dinosaurs".

 

1.Maraapunisaurus

1 Maraapunisaurus

Maraapunisaurusnoho i ka hopena o ka manawa Jurassic a ua puʻunaue ʻia ma ʻAmelika ʻĀkau.ʻO ka lōʻihi o ke kino ma kahi o 70 mika a hiki i ke kaumaha ke hiki i 190 tons, ua like ia me ka nui o ke kaumaha o 40 elepani.ʻO 10 mika kona kiʻekiʻe ʻūhā a he 15 mika ke kiʻekiʻe o ke poʻo.Ua ʻeli ʻia e ka ʻohi mōʻalihaku ʻo Oramel Lucas i ka makahiki 1877. ʻO ia ka dinosaur nui loa a me ka holoholona nui loa.

 

 

Kawah Dinosaur Official Website:www.kawahdinosaur.com

Ka manawa hoʻouna: Apr-25-2022